Рајковић: Не могу да дочекам балкон

© AFP 2023 / MICHAEL BRADLEYЗдјелар и Рајковић славе
Здјелар и Рајковић славе - Sputnik Србија
Пратите нас
Капитен омладинске фудбалске репрезентације Србије Предраг Рајковић рекао је данас да ће му се дочеком на балкону Скупштине Града остварити сан и да екипа једва чека да се врати у земљу како би прославила освајање титуле првака света.
Српски фудбалери на крову света - Sputnik Србија
Србија шампион света: Свака част, Орлићи! (видео, фото)

Изабраници селектора Вељка Пауновића освајањем Светског првенства на Новом Зеланду остварили су највећи успех српског фудбала у историји, због чега је прослава заказана за сутра од 20 сати на традиционалном месту успеха српских спортиста.

„Не могу да опишем колико ми је драго што ћемо бити прва фудбалска екипа која ће изаћи на балкон, где су били многи успешни спортисти из Србије. Као мали, гледао сам славље ватерполиста, кошаркаша и многих других, и пожелео да се то и мени догоди једног дана. Ови момци су то заслужили, како играма тако и односом према државном дресу“, рекао је Рајковић Танјугу пред полазак националног тима са Новог Зеланда.

Славње српских репрезентативаца после победе над Бразилом у финалу светког првенства у фудбалу до 20 година. - Sputnik Србија
Прваци света: Усрећили смо целу Србију

Голман Црвене звезде изјавио је да тим још увек не осећа еуфорију која се створила у Србији после освајања првог места.

„Искрено, нисмо још свесни шта смо урадили. Не знамо колика је еуфорија у нашој земљи, али са великим нестрпљењем ишчекујемо да је осетимо. Једва чекамо да дођемо и прославимо светску титулу са народом“, навео је голман Црвене звезде.

Рајковић је на турниру на Новом Зеланду проглашен за најбољег голмана.

„Награда ми је велики подстрек. Ипак, да није било мојих саиграча, сигурно не бих могао да је добијем“, закључио је Рајковић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала