Хиљаде Грка на митингу и контрамитингу у Атини

© AP Photo / Thanassis StavrakisПротести у Атини, Грчка
Протести у Атини, Грчка - Sputnik Србија
Пратите нас
Више хиљада Грка окупило се вечерас на централном градском тргу Синтагма док грчка делегација преговара у Бриселу са кредиторима о условима за плаћање дуга.
Алексис Ципрас - Sputnik Србија
Сириза је већ победила

На скупу чији је слоган „Остајемо у Европи“ присутна су два табора: они који су за то да Грчка остане у Европској унији и представници радикалне левице који желе да Грчка напусти Европску унију и који су против тога да грчка влада прави уступке. Грчка агенција АНА преноси да је на скупу дошло до мањег инцидента, када је група гађала флашама учеснике митинга. Полиција их је потиснула, наводи се. Међу окупљенима су и грчки министри и посланици опозиције, пренела је агенција АП.

На истом месту је претходне вечери протествовало око 7.000 противника политике штедње који су тражили од премијера Алексиса Ципраса да се одупре притиску кредитора.

Самит лидера еврозоне у Бриселу о Грчкој - Sputnik Србија
Почео самит лидера еврозоне о Грчкој

У Бриселу се одржава ванредни самит шефова држава и влада еврозоне који разматрају услове за исплату грчког дуга.

Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је пре почетка скупа да још нема елемената за доношење одлуке и да ће самит имати консултативни карактер.

Грчка влада је послала нови предлог реформи, који је председник Европског савета Доналд Туск оценио као „први прави предлог након много недеља“.

„Данас желим да све карте буду бачене на сто како би престали да играмо политички покер“, рекао је Туск.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала