Терористи планирали напад у Лондону

© AP PhotoБорац ИД
Борац ИД - Sputnik Србија
Пратите нас
Британска полиција спречила је данас терористички напад Исламске државе током војне параде поводом Дана оружаних снага у Лондону, пошто је од новинара који је радио инкогнито добила податке плана, пише британска штампа.

„Сан“ наводи да је један од вођа огранка Исламске државе дао задатак новинару тог листа, који се лажно представио као терориста, да изврши напад током војне параде.

Бомбашки напад у Кувајту - Sputnik Србија
Бомбашки напад у Кувајту, ИД преузела одговорност

Британски премијер Дејвид Камерон рекао је новинарима да ће мере безбедности бити појачане током јавних скупова, као што су војна парада и годишња геј парада, која ће такође бити одржана данас, пренео је АП.

Шеф полицијске антитерористичке службе Марк Роли рекао је да су мере безбедности појачане „у светлу последњих догађаја“, а не као одговор на неку одређену претњу.

У Британији је и даље на снази други највиши степен опасности од тероризма, што значи да се терористички напад сматра веома вероватним.

Обавештење о плану терориста током Дана оружаних снага уследило је дан пошто је у нападу у Тунису убијено 39 људи, од којих су најмање осморо Британци.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала