Покрајински и локални избори у Србији истог дана?

© Wikipedia / Senat Rzeczypospolitej PolskiejПредседница народне скупштине Србије Маја Гојковић
Председница народне скупштине Србије Маја Гојковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је данас да би локални и покрајински избори требало да буду одржани истовремено због ефикасности и економичности, али и због политичке ситуације у Војводини.
Расим Љајић - Sputnik Србија
Љајић: Сви се спремају за изборе

На питање да ли би ти избори, уколико би били одржани у децембру, били редовни или ванредни, Гојковићева је рекла да је изборна година почела, те да сматра да би то били редовни избори.

„Постоји неписано правило да се, када дође до последњих шест месеци мандата, избори сматрају редовним“, рекла је Гојковићва за Радио-телевизију Војводине.

Она сматра и да је у Србији сазрела ситуација и да је направљен политички консензус међу свим странкама да треба мењати политички систем, у чему парламент има активну улогу и формиран је акциони радни тим који се бави тим питањима.

Извршно веће АП Војводина - Sputnik Србија
Покрајински избори до краја године?

„Ако се иде на локалне изборе у Србији, свакако то треба повезати са покрајинским. Постоје многобројни разлози, политички, јер се много штошта дешава у Војводини што треба променити, али и због ефикасности и економичности“, рекла је Гојковићева.

Истичући да ту нема „никаквог правног насиља“, Гојковићева је упитала зашто се представници ДС „тако грчевито држе за фотеље ако су сигурни у вољу грађана“.

„ДС грчевито брани позиције у нешто мало општина у којима је на власти, а највише на покрајинском нивоу, и сматрају да 15 година није довољно… Небитно је да ли ће избори бити 20. децембра, у јануару или фебруару, али тај дан ће доћи, и ДС треба да се спрема за изборе, јер су они веома близу“, рекла је Гојковићева.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала