Запад ће инсистирати на укидању Српске (видео)

© Фото : screenshot/youtubeСтевица Деђански
Стевица Деђански - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија је стављањем вета у СБ УН показала да се основним принципима људског права и мира не тргује. Она је у томе доследна, за разлику од других земаља које то окрећу како је њима потребно.

Запад хоће да оде са Балкана јер се отварају много већа и по њих битнија жаришта, али овде имају незавршене послове. Један је постојање Републике Српске, други је Косово и Метохија. Зато се сада појачава притисак на Републику Српску, тврди за Спутњик Стевица Деђански, председник Центра за развоја међународне сарадње.

Посета руског председника Владимира Путина Београду - Sputnik Србија
У се и у своје Русе

„Да је усвојена британска резолуција о Сребреници то би била катастрофа за Србију и за српски народ у целини. Хвала богу и Русији што је поново показала да је пријатељ Србије и ставила вето, без некаквих условљавања“, конкретан је Деђански. 

Када дође до гласања већ је готово, коментарише даље Деђански, па је дипломатска иницијатива Србије била пре тога.

„То је био координисани став председника Томислава Николића са Владом Србије и принципијелни став неувођења санкција Русији. Оно што је додатно допринело је позив председника да се стави вето, да се не дозволи понижење српског народа. То је очигледно имало доста велики ефекат, јер знамо да су се председник Србије и председник Русије последњих неколико година срели више од седам, осам пута. Ефекат тог пријатељског гајења односа, без условљавања, даје резултате“, прецизира свој став Деђански. 

Сто посто сам убеђен, тврди  даље он, да ће Запад, иако резолуција о Сребреници није усвојена, наставити даље у правцу који за циљ има укидање Републике Српске.

Српска и руска застава - Sputnik Србија
А колико Русију кошта вето?

Усвајање резолуције у СБ УН би према Деђанском само олакшало причу, јер би Република Српска била проглашена за геноцидну творевину.

„Потез председника Путина може да се мери са потезом цара Николаја који је спасао српску војску. То је тај ниво, само што ће то људи схватити касније. Овим се показало да се са основним принципима људског права и мира не тргује. То је принцип који је сад показала Русија. Она је у томе доследна, за разлику од других земаља које то окрећу како је њима потребно“, закључује Деђански.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала