Трамп: Да сам председник, био бих пријатељ са Путином

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички бизнисмен и потенцијални кандидат Републиканске странке на предстојећим председничким изборима у САД Доналд Трамп изјавио је да би имао позитивније резултате у односима са Кином и Русијом од актуелне власти, а да је председник, био би пријатељ са руским председником Владимиром Путином.
Доналд Трамп - Sputnik Србија
Трамп: Ако Немци не спасу Грке, помоћи ће им Путин

Трамп је на скупу у Лас Вегасу, у склопу своје кампање за кандидатуру на изборима 2016. године, критиковао спољну политику актуелног председника Барака Обаме, али и свог ривала за кандидатуру у име Републиканске странке, Џеба Буша, пренела је агенција АП.

Он је истакао да су Кина и Русија пријатељи „због неспособног америчког вођства“ и запитао: „Кога бисте више волели да преговара са Кином? Трампа или Џеба Буша?“

На питање из публике о односима са Русијом, Трамп је навео да је проблем у томе што Путин не поштује Обаму.

Доналд Трамп - Sputnik Србија
Доналд Трамп упоредио Америку са „сливником за Мексико“

„Мислим да бисмо се Путин и ја одлично слагали“, навео је амерички бизнисмен.

Трамп је током обраћања такође жестоко критиковао друге председничке кандидате, укључујући Хилари Клинтон, за коју је рекао да је била најгори државни секретар у историји САД, и Обаму, којег је окарактерисао као „особу која уноси раздоре“.

Он је поновио да је за САД неопходно да се реши проблем илегалне имиграције, али су неки од присутних на скупу остали шокирани његовим предлогом за изградњу зида дуж америчко-мексичке границе.

Контроверзни амерички милијардер је поновио да Мексико шаље насилне криминалце у САД како би наштетио Американцима и додао да званичници САД „на глуп начин поступају“ са имигрантима који у тој земљи бораве илегално.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала