Тако то раде у Кини — маскама против стреса

© Flickr / pira7exСмајли
Смајли - Sputnik Србија
Пратите нас
У покушају да смањи стрес на раду, једна кинеска компанија је одлучила да дозволи својим запосленима да долазе на посао маскирани, како би их поштедела смешкања клијентима. Ова идеја је део програма под називом „дан за опуштање“, осмишљеног да смањи ниво физичке и менталне исцрпљености током рада, преноси Раша тудеј.

Ова методологија, која подразумева да се „без лица“ иде на посао, тестирана је од стране компаније за пружање услуга у покрајини Хандан у северној Кини, а идеја је да се поштеде запослени, барем на један дан, од претварарања да имају трајни осмех, што је исцрпљујуће из очигледних разлога, преноси АП.

Фирма специјализована за изнајмљивање пословног простора нуди својим запосленима „дан одмора“ једном месечно користећи различите теме, али појава маски је несумњиво једна од најупечатљивијих.

Неки радници се појављују на сликама носећи маске Гаја Фокса, популаризованог од стране анонимног покрета и филма „В као Вендета“, док су други носили маске представљајући карактер Каонашија (Без-лица) из анимираног филма „Зачарани град“ из 2001.

Оно што је за неке природно, као што је стална насмејаност пред клијентима, за друге је ’додатни посао‘, који је и напоран.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала