Јанукович више није на Интерполовој потерници

© Sputnik / Sergey PivovarovВиктор Јанукович
Виктор Јанукович - Sputnik Србија
Пратите нас
Бивши председник Украјине Виктор Јанукович више се не налази на Интерполовој потерници, саопштила је адвокатска канцеларија Џозеф Хејџ Аронсон, позивајући се на сајт Интерпола.
Виктор Јанукович - Sputnik Србија
Јанукович хоће да се врати у Украјину

Фајл где су се раније налазили подаци Јануковича на сајту Интерпола сада је празан.

Како је пренео интернет-лист „Украјинска правда“, адвокатска компанија Џозеф Хејџ Аронсон, која је радила на укидању потернице Јануковича, саопштила је да се то десило након обраћања адвоката.

Јанукович је био изабран за председника Украјине 25. фебруара 2010. године на пет година. Ипак, 22. фебруара 2014. године у земљи се десио државни удар. Врховна рада је одстранила Јануковича од власти, изменила конституцију и расписала у мају ванредне изборе на којима је изабран Петро Порошенко. Сам Јанукович је морао да напусти земљу. Након државног преврата нове власти су покренуле кривични поступак против бивших званичника.

Почетком 2015. године објављено је да је Државно тужилаштво Украјине почело процедуру суђења Јануковичу у одсуству и обратило се Русији са молбом за изручење бившег председника. Министарство правде Русије је саопштило да није добило документа о предаји Јануковича Кијеву.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала