Вучић: Сименс ће запослити још 220 људи у Суботици (видео)

© Фото : Канцеларија Владе Србије за сарасњу с медијимаАлександар Вучић на бизнис форуму у Минхену
Александар Вучић на бизнис форуму у Минхену - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Премијер Србије Александар Вучић најавио је данас да две немачке компаније намеравају да отворе већи број нових радних места у Србији.

„Сименс је данас објавио да ће запослити још 220 људи у својој фабрици у Суботици. Они то раде због профита, али и одличне радне снаге у Србији. Овде смо са осталим привредницима разговарали о нашим економским мерама и о тежем али сигурнијем путу у будућност, који смо изабрали. Још једна компанија је данас изразила интерес да инвестира у Србији и запосли две до три хиљаде људи“, изјавио је премијер у Минхену након састанка са немачким привредницима.

Хорст Зехофер и Ангела Меркел - Sputnik Србија
Ко је Хорст Зехофер, Вучићев домаћин у Минхену?

Премијер је посету Минхену започео учешћем на Бизнис форуму, где је разговарао са представницима тридесетак баварских предузећа, међу којима су Сименс, Ербус Дифенс енд Спејс, Тенис, Осрам, Филип Морис и друга.

Састанак је организовала Привредна комора Србије, уз подршку Привредне коморе Минхена, а у разговорима су, између осталих, учествовали и представници аутомобилске, металске и електроиндустрије.

Обраћајући се медијима након Бизнис форума, премијер Вучић је истакао да је Баварска једна од економски најјачих покрајина у Немачкој и да очекује велике ефекте од ове посете.

Имамо суфицит са Баварском

Са привредницима је разговарано и о економским мерама које спроводи Србија, уз оцену да они веома поштују мере фискалне консолидације и економске реформе у Србији, рекао је Вучић, истакавши да ће Србија остати на том путу како би се придружила развијеним европским земљама.

„Имамо још много тога да учимо да бисмо радили као Немци или Баварци, ми то не кријемо. Не тражимо милостињу и новац, ми само тражимо нечије знање, желимо да учимо, да напредујемо и сигуран сам да је то добар пут“, рекао је Вучић.

Подсетивши да је Баварска друга економски најмоћнија покрајина у Немачкој и једна од најмоћнијих у свету, Вучић је навео да Србија са том немачком покрајином има годишњу размену од 734 милиона евра, а да извози робу у вредности од 462 милиона евра.

„То што извозимо заслуга је наших радника, али и немачке памети јер извозе предузећа попут Сименса… Оно што су немачке компаније запослиле и направиле као производе баварских компанија у Србији, то се извози у великом обиму у Баварску и зато имамо суфицит у трговини са Баварском“, рекао је Вучић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала