Маршићанин: Напредњаци руше ДСС

© Фото : TANJUG/ NEMANJA JOVANOVICСанда Рашковић - Ивић
Санда Рашковић - Ивић - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Општински одбор Палилула поступајући по одлуци Дисциплинске комисије ДСС-а избрисао је Санду Рашковић Ивић, председницу странке, из редова чланова ДСС-а. Ову вест је прес-служба странке демантовала и за покушај пуча у ДСС-у окривила Српску напредну странку, наводећи да је то њен последњи покушај да ослаби ДСС.

Драган Маршићанин, члан председништва Демократске странке Србије демантовао је за Спутњик вест да је председница странке Санда Рашковић Ивић смењена са те функције одлуком дисциплинске комисије те странке.

„Вест је нетачна утолико јер дисциплинска комисија не постоји. И што непостојећа дисциплинска комисија није могла такву одлуку да донесе“, каже Маршићанин.  

Он напомиње да су одлуку о искључењу донели чланови странке који су још раније искључени из Демократске странке Србије, због кршења Статута и рада у интересу Српске напредне странке.

Санда Рашковић - Ивић - Sputnik Србија
ДСС у коалиционом вртлогу

„Дисциплинску комисију, која је изабрана на претходној скупштини странке, чинила су три члана, од којих је двоје у међувремену искључено због нестатутарног деловања и деловања у корист СНС-а, чиме је практично дисциплинска комисија престала да постоји, а нова би требало да буде изабрана у септембру на првој седници Главног одбора“, објашњава он.

Маршићанин каже да о овом питању треба бити реалан и ствари сагледати из, како каже, правог угла.

„Ово су циркуске представе једне групе од 20-ак људи и неких шест општинских одбора, који су прешли у СНС и који се декларишу и који су се регистровали као група грађана ’Самостални ДСС‘. То је једна прича која је више прича унутрашње активности СНС-а него саме ДСС“, тврди он.

Он каже да СНС и поред свих покушаја не може да ДСС интегрише у своје редове.

Санда Рашковић - Ивић - Sputnik Србија
Санда Рашковић Ивић остаје на челу ДСС

Дисциплинска комисија је спорну одлуку донела на јучерашњој седници, а у образложењу се као разлог наводи кршење Статута, који у једном од својих чланова каже да члан странке подлеже дисциплинској одговорности ако политички делује супротно Програму ДСС-а и политичким ставовима, повреди Статут и нанесе штету странци. У саопштењу се додаје да је Одбор о томе обавестио Председништво странке и упутио захтев да се сазове Скупштина ДСС-а на којој би био изабран нови председник и били враћени чланови који су напустили странку после њеног избора.„Они који су то покушали то сада раде и отворено. Наша три одбора су колективно прешла у СНС, а део њих је формирао поменуту групу грађана. Они заједно са СНС-ом покушавају да дестабилизују ДСС. То је реално гледано једна мањина, група људи у ДСС-у која је своје интересе нашла у сарадњи са СНС-ом кроз локалне органе власти, и која није успела да цео ДСС придобије на своју страну, оних који мисле да је будућност ДСС-а уз СНС. Будући да у томе нису успели, они су једноставно иступили из ДСС-а и сада споља покушавају да је дестабилизују, наравно у корист СНС-а, коме је у интересу да патриотски блок нестане“, тврди он.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала