Председник Италије: Читајте Достојевског!

© Sputnik / Владимир Федоренко / Уђи у базу фотографијаСабрана дела руских класика
Сабрана дела руских класика - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Италије Серђо Матарела посаветовао је младим Италијанима да више читају и предложио им да почну са делима Фјодора Достојевског.

„У потпуности поштујем свачији избор. Поновио бих оно што говорим мојим младим унуцима: књиге су неисцрпни извор знања за разумевање живота. Почните са Достојевским, драга децо“, рекао је 74-годишњи шеф италијанске републике током разговора са младим Италијанима, чије делове је објавио лист „Коријере дела сера“.

Говорећи о својим читалачким укусима, Матарела је уз шалу приметио да воли све литературне жанрове, осим шпијунских прича. Он је нагласио да је у детињству стекао навику да много чита и међу писцима који су имали утицај на његове погледе навео је Фјодора Достојевског и Александра Солжењицина.

Матарела је постао председник Италије 3. фебруара ове године. Он долази из породице са дубоким хришћанско-демократским традицијама. Његов старији брат, хришћански демократа Пјерсанти Матарела, који се налазио на челу аутономне области Сицилије, убијен је 1980. године.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала