Недостижан рај — места на која човек није крочио

Пратите насTelegramOdyssey
Спутњик вам представља фото-галерију посвећену неким од најлепших места која никада нису окусила цивилизацију.

Данашња мапа света нема много празног простора. Међутим, још увек постоје места у свету где нико не живи. Ове удаљене локације су тешко доступне, и тих неколико посвећених авантуриста морају да путују далеко и напорно како би им пришли.

© AP PhotoМатави Тепуј, Венецуела. Ово тепуј (врх планине који има плато) је 2.680 метара висок и дуг око три километра. Реч тепуи значи „дом богова“ на матерњем језику Пемона, аутохтоних народа Гран Сабане.

На слици: магловити облаци плутају Матави Тепуј планином, Венецуела.
Недостижан рај: места на која човек није крочио - Sputnik Србија
1/3
Матави Тепуј, Венецуела. Ово тепуј (врх планине који има плато) је 2.680 метара висок и дуг око три километра. Реч тепуи значи „дом богова“ на матерњем језику Пемона, аутохтоних народа Гран Сабане.

На слици: магловити облаци плутају Матави Тепуј планином, Венецуела.
© Flickr / LuxTonnerreРок Ајленд, Палау. Налазе се између 250 и 445 (према различитим изворима) коралних острва у групи, која покривају површину од 47 квадратних километара. Острва су под заштитом Унеска од 2012. године. Населили су их редином 2. миленијума пре нове ере антички микронезијски народ.

На слици: поглед на Рок Ајленд
Недостижан рај: места на која човек није крочио - Sputnik Србија
2/3
Рок Ајленд, Палау. Налазе се између 250 и 445 (према различитим изворима) коралних острва у групи, која покривају површину од 47 квадратних километара. Острва су под заштитом Унеска од 2012. године. Населили су их редином 2. миленијума пре нове ере антички микронезијски народ.

На слици: поглед на Рок Ајленд
© Flickr / Achilli Family | JourneysДалол, Етиопија. Далол је име вулкана и оближње територије у северном делу земље. Тренутно, то је ненасељено насеље, а верује се да је један од најудаљенијих места на Земљи. Подручје практично нема асфалтираних путева, а начин превоза су камиљи каравани који путују у ову област ради прикупљања соли.

На слици: поглед на Далол, Етиопија.
Недостижан рај: места на која човек није крочио - Sputnik Србија
3/3
Далол, Етиопија. Далол је име вулкана и оближње територије у северном делу земље. Тренутно, то је ненасељено насеље, а верује се да је један од најудаљенијих места на Земљи. Подручје практично нема асфалтираних путева, а начин превоза су камиљи каравани који путују у ову област ради прикупљања соли.

На слици: поглед на Далол, Етиопија.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала