Путин: Украјина под принудном управом

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин је био данас са представницима националних асоцијација Крима
Руски председник Владимир Путин је био данас са представницима националних асоцијација Крима - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин изразио је данас уверење да ће се тешкоће у Украјини завршити, да ће се та земља удаљити од „срамне“ праксе тренутне „принудне управе“, „стати на ноге“ и заједно с Русијом градити своју будућност.

„Сматрам да су Руси и Украјинци један народ, не правим разлику“, рекао је Путин на сусрету са представницима националних удружења током радне посете Криму.

Владимир Путин - Sputnik Србија
Путин: Поједноставити визе за земље БРИКС-а

„Убеђен сам да ће, без обзира на све тешкоће садашњег периода, стање у Украјини да се поправи, да ће се Украјина позитивно развијати, удаљити од срамне праксе коју видимо данас, тачније стављања читаве једне огромне европске земље под принудну управу, у којој кључне позиције у влади и регионима заузимају страни држављани“, казао је Путин.

„Мислим да је то понижавајуће за украјински народ“, додао је руски председник коментаришући иступе украјинских представника на Криму.

Путин је навео да су Украјинци трећи по броју народ у Русији, после Руса и Татара, и да их има три милиона, од чега је огромна већина мушкараца који могу да буду регрутовани.

Украјинска влада - Sputnik Србија
Украјина појачава санкције против Русије

„Јасно из ког разлога су дошли у Русију“, рекао је Путин.

На констатацију представника кримских Украјинаца да је одлука о присаједињењу тог полуострва Русији била свестан избор, између осталог и Украјинаца, Путин је рекао да је то више пута и сам говорио јавно.

„Украјина ће стати на ноге и развијаће се позитивно, заједно са Русијом градиће своју будућност“, рекао је руски председник.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала