СПЦ: Помозите новим бескућницима са Истока

© Sputnik / Сергей Пятаков / Уђи у базу фотографијаЊегова светост патријарх српски Иринеј
Његова светост патријарх српски Иринеј - Sputnik Србија
Пратите нас
Српска православна црква саосећа са страдалницима из Сирије, Ирака и других држава и позива државне власти и грађане да наставе да им пружају свесрдну помоћ.

У саопштењу се наводи и да СПЦ саосећа „са овим новим бескућницима са Истока“, и позива „народ да им отвори своје срце и душу“.

Мигранти на српско-македонској граници у Миратовцу близу Прешева. - Sputnik Србија
Српско-руски хуманитарни центар помаже центар за прихват избеглица

Како се подсећа, Свети архијерејски Синод је на јучерашњој седници примио са одобравањем извештај добротворне фондације СПЦ „Човекољубље“ о њеном помагању мигрантима у нашој земљи од првих дана кад су се појавили.

У сарадњи са Комесаријатом за избегла и расељена лица и са својим иностраним партнерима, „Човекољубље“ дели помоћ у храни, хигијенским средствима, пакетима за бебе, контејнерима са туш кабинама и тоалетима…

„Као што су чинили ’Човекољубље‘ и СПЦ прошлих деценија са стотинама хиљада домаћих избеглица и расељених лица, са истом љубављу и жртвом то чини СПЦ и са свим страдалницима из Сирије и Ирака, као и неких других држава са Блиског истока, из Азије и из подсахарске Африке“, наводи се у саопштењу.

За указивање и прикупљање помоћи избеглицама, на путу од Прешева и Зајечара до северних граница Србије можете се обратити свештеницима у тим местима, као и људима у „Човекољубљу“  на телефон +381 (0) 11 36 72 971 и +381 (0) 11 30 65 445, или на имејл адресу: beograd@covekoljublje.org.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала