Трговци људима се не осећају кривим за смрт избеглица

© AFP 2023 / DIETER NAGLКамион у коме су се угушили мигранти у Аустрији
Камион у коме су се угушили мигранти у Аустрији - Sputnik Србија
Пратите нас
Четворица осумњичених трговаца људима изјаснили су се пред судом у Мађарској да се не осећају кривим због смрти избеглица чија тела су пронађена у једном камиону хладњачи у Аустрији. У међувремену ухапшен је и пети осумњичени.

Кријумчари ће остати у притвору у Мађарској, мада полиција верује да су ухваћени трговци људима, који су се јуче појавили пред судом у Кечкемету, припадници нижег ранга једне од бројних бескрупулозни банди које транспортују имигранте у замену за, понекад, веома велике суме новца, пренела је агенција АФП.

Сиријка Надиа и мајка њеног мужа проверавају да ли је обућа сува, од чега зависи полазак на даље путовање ка северу - Sputnik Србија
„Наставићемо пут чим се патике осуше!“

Прва четворица, од којих су тројица Бугари, један стар 29, други 30 и трећи 50 година, као и четврти Авганистанац, који има 28 година, остаће у притвору до 29. септембра, пошто су представници мађарског тужилаштва новинарима рекли да се осумњичени суочавају са оптужбама за кријумчарење људи, мучење и остваривање финансијске користи.

Петоосумњичени, такође бугарски држављанин, налази се у полицији на испитивању.

Камион хладњача са телима 59 мушкараца, 8 жена и 4 деце, пронађен је на ауто-путу код аустријског места Парндорф. Хладњача од 7,5 тона у среду је кренула из Будимпеште и прешла мађарско-аустријску границу, а у четвртак камион је остављен у зауставној траци на ауто-путу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала