Мађарска гради и дрвене баријере дуж границе

© Sputnik / Богдан ПантићМађарска војска на граници са Србијом
Мађарска војска на граници са Србијом - Sputnik Србија
Пратите нас
Мађарска војска почела је да гради и додатну, дрвену баријеру високу четири метра на граници са Србијом, пренео је вечерас РТС.

Ограда од три реда бодљикаве жице, дуга 175 километара, већ је постављена на граници са Србијом, а ускоро ће бити ојачана дрвеном баријером.

Мађарски зид мађарска србија зид граница радови - Sputnik Србија
Мађарска шаље војску на границу са Србијом?

Мађарска влада најављује формирање неколико транзитних зона, а једна од њих је у месту Реске, близу српске границе, наводи Радио-телевизија Србије.

Раније данас, француски министар спољних послова Лоран Фабијус изјавио је да је скандалозан став једног броја источноевропских земаља према кризи избеглица са којима се суочава Европска унија, посебно указавши на жичану ограду дуж Мађарске границе са Србијом која треба да спречи улазак избеглица.

Мађарска је чланица ЕУ и безвизне зоне Шенгена, која је ове године пресрела више од 140.000 избеглица које су из Србије ушле у њену територију.

У међувремену, мађарска полиција ухапсила је и пету особу која се повезује са проналаском више од 70 мртвих избеглица у напуштеном камиону-цистерни пре четири дана на ауто-путу у Аустрији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала