Дачић Албанцима: Не играјте се ватром

© AP Photo / Darko VojinovicИвица Дачић
Ивица Дачић - Sputnik Србија
Пратите нас
Коментаришући најаве лидера Албанаца са југа Србије о формирању Заједнице албанских општина, Дачић је на предизборном митингу у Медвеђи, где се у недељу одржавају ванредни локални избори, казао да Албанци у Србији не смеју бити дискриминисани, али да морају поштовати њен Устав.

„Упозоравамо их да у суботу у Прешеву не праве неку паралелу са Заједницом српских општина на Косову и Метохији, упозоравамо их да се не играју ватром и да поштују Устав и поредак Републике Србије. То што је Србија за дијалог, не значи да је слаба. Напротив, она је јака, најјача у последњих 20-30 година“, нагласио је министар.

Албанци на протесту у Бујановцу - Sputnik Србија
Одговор са југа: ЗАО против ЗСО

Дачић је оценио да је „лаж“ да је Србија признала независност Косова тиме што води преговоре у Бриселу.

„Данас сам чуо да је албански премијер изјавио да је Србија признала Косово и Метохију тиме што води преговоре у Бриселу. То је лаж. Желим да поручим Албанији и Албанцима да Србија жели добре односе у региону и албанској националној мањини гарантује равноправност, али Србија неће дозволити да је неко понижава и да угрожава њен територијални интегритет“, рекао је Дачић.

Према његовим речима, Заједница српских општина на Косову и Метохији и потписивање Бриселског споразума представљају највећи успех владајуће српске коалиције.

„Србија ће свим својим снагама, политичким и дипломатским умећем и другим средствима, заштитити интересе српског народа на Косову“, рекао је министар спољњих послова Србије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала