Хрватска: Стоп за све са српским пасошем

Пратите нас
На граничном прелазу Бајаково после почетка примене мера Владе Србије према Хрватској у ту земљу онемогућен је улаз свима који имају српски пасош. Нека возила и аутобуси после поноћи враћени су са Бајакова у Србију.
Саобраћајни знак стоп - Sputnik Србија
Контрамере: Стоп за хрватску робу на свим граничним прелазима

Аутобус "Ласте" на линији Београд-Бањалука који има београдске регистарске ознаке враћен је са Бајакова око 1.30 сати, а путници су рекли да их нису пустили у Хрватску, јавио је Танјуг.

"Када смо дошли на границу вратили су нас са образложењем — не може српско возило, нити српски пасош да прође у Хрватску ни на једном прелазу", рекла је путница Драгиња Живановић из Смедерева која је са сестром посла у Босанску Градишку.

Она додаје да шофер хоће да се врати за Београд, али да путници инсистирају да се још задрже на прелазу Батровци очекујући да ће можда успети да прођу.

Зоран Милановић - Sputnik Србија
Како је Милановић од Зорана дошао до Мујe и Хасe

Радован Галић који је са супругом пошао из Гроцке на сахрану у Хрватској рекао је такође да су им хрватски граничари поручили да "сви са српским пасошем као и све што је српско не може да уђе ниједним превозом у Хрватску".

Бошко Бјелошев каже да је аустралијски држављанин и да не може да настави пут за Бањалуку, јер је аутобус враћен.

"Требало би да зовем аустралијску амбасаду да видим шта ћу ја овде на сред пута. Да ли треба да идем пешице за Бањалуку", рекао је овај путник.

Забрана путничког саобраћаја одговор Србији

Хрватски министар унутрашњих послова Ранко Остојић изјавио је да забрана уласка у Хрватску за путничке аутомобиле и аутобусе српских регистрација представља "одговор Србији", јавила је Телевизија Нова.

Остојић је то изјавио након што је ноћас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић на граничном прелазу Батровци објавио да је Србија од поноћи применила контрамере на једнострану одлуку хрватске владе да затвори границе према Србији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала