Вучић задовољан одлуком хрватске Владе

© Tanjug / ZORAN ZESTICПремијер Александар Вучић
Премијер Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је одлука хрватске Владе да отвори границу добра и одбацио тврдње хрватских званичника да је Србија попустила и преусмерила избеглице ка Хоргошу.

Вучић је за Дневник ХРТ најавио да ће Влада Србије на седници заказаној за 21.00 сат испунити своје обећање и укинути контрамеру.    

Камиони на хрватској граници - Sputnik Србија
Шта је Србија добила од трговинског рата с Хрватском
 

„Апсолутно, то је наш посао, то је наше обећање, грађани Хрватске су добродошли у нашу земљу… У 21.00 сат Влада Србије ће донети ту одлуку“, рекао је Вучић за Дневник ХРТ одговарајући на питање да ли ће Влада Србије повући своје мере.

Вучић је рекао и да Србија није та која је терала људе да излазе из аутомобила и пешице прелазе границу и поновио да у Србији једва чекамо да видимо и хрватске камионе и робу и грађане.

„Одлука хрватске Владе је добра, не бих да коментаришем мотиве, то је на њима, очигледно је да је у Хрватској почела изборна кампања“, рекао је Вучић.

Раније је министар унутрашњих послова Хрватске Ранко Остојић рекао након отварања границе према Србији, да Хрватска задржава право да поново уведе мере према Србији уколико се понови ситуација неконтролисаног прилива људи.

Гранични прелаз Принциповац - Sputnik Србија
Отворена граница са Хрватском

У разговору за РТЛ, он је на питање да ли је граница отворена због притиска из Брисела, рекао да Европска комисија нема ништа с деблокадом.

„Хрватска је самостална држава и чланица Европске уније. Не може се догодити да се једна нечланица позива на Споразум о стабилизацији и придруживању. Мислим да је премијер био јасан, мислим да ће неки дуго причекати да се придруже Европској унији“, рекао је Остојић.

„Издржали смо и 10.000 и 70.000, то није проблем док год транзит иде. На чему смо инсистирали јесте да стане неорганизован и некоординисан прилив (избеглица)“, додао је хрватски министар.

Остојић је објаснио да је „био у Београду и да се чуо телефонски са министром спољних послова Србије“. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала