У нападу бомбаша-самоубице погинуло седам особа

© REUTERS / StringerКоалициja користила касетне бомбе током бомбардовања Јемена
Коалициja користила касетне бомбе током бомбардовања Јемена - Sputnik Србија
Пратите нас
Најмање седам особа је погинуло, а три су повређене у нападу бомбаша-самоубице испред џамије у престоници Јемена коју контролишу побуњеници, саопштили су данас побуњенички медији.

Побуњеници нису одмах преузели одговорност за напад, али сличне нападе против шиитских Хута који контролишу Сану су раније организовали сунитски екстремисти групе Исламска држава, преноси агенција АФП.

Мушкарац који је носио експлозивни појас извршио је напад синоћ у близини групе хутских војника који чувају џамију Нур, где се и сунити и шиити моле, изјавили су сведоци.

Бомбардовање Оружаних снага Саудијске Арабије базе у Јемену - Sputnik Србија
Војна операција у Јемену распламсала грађански рат

У нападу је „страдало седам грађана, а рањено троје“, наводи се на сајту који контролишу побуњеници „Сабањуз“.

Како подсећа француска агенција, ИД је преузела одговорност за сличан напад у Сани који се догодио 24. септембра и у коме је погинуло 25 особа.

Хутски побуњеници, које подржава Иран, више од годину дана контролишу Сану, док су их у јулу борци које подржава коалиција предвођена Саудијском Арабијом протерали из Адена, главног града на југу Јемена.

ИД је преузела одговорност за низ напада бомбаша-самоубица који су се догодили у уторак, а који су циљали привремено седиште владе и сунитске коалиционе војнике у лучком граду.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала