Хаос у Црној Гори, полиција разбила демонстранте (видео, фото)

© Марко МилачићЦрногорски полицајац који обезбеђује митинг ДФ у Подгорици
Црногорски полицајац који обезбеђује митинг ДФ у Подгорици - Sputnik Србија
Пратите нас
Полиција је рано јутрос уз употребу силе разбила мирни протест који се 20 дана одвијао испред зграде Скупштине Црне Горе. Посланик Милан Кнежевић је завршио у Ургентном центру, а како је речено из групе „Слобода тражи људе“ један припадник ватрогасне јединице је ударио посланика Бранка Радуловића. Ухапшени су и Славен Радуновић и Владислав Бојовић.

Како јавља група, у разбијању протеста је учествовало око хиљаду специјалаца у опреми за разбијање демонстрација, преносе подгоричке „Вијести“.

Црногорска полиција на протесту - Sputnik Србија
Црногорски новинар брутално претучен након хапшења

„Бачен је и сузавац. Има доста приведених и повређених. Посланици Славен Радуновић и Владислав Бојовић су приведени, а председник ДНП Милан Кнежевић је завршио у Ургентном центру. Током окршаја, један припадник ватрогасне службе је ударио професора Бранка Радуловића. Елеватор је послат да сруши бину“, пише на фејсбук страници „Слобода тражи људе“.

МУП је багером „очистио“ шаторе, бину и остале објекте са места протеста.

Ухапшен је и уредник портала ИН4С Гојко Раичевић, а портал је од јутрос недоступан.

Јаке полицијске снаге обезбеђују центар Подгорице, након што је протест ДФ-а прекинут.

Полиција је блокирала део Његошеве и Улице Слободе, а нешто касније је пуштен саобраћај у делу Булевара Св. Петра Цетињског, где се протест одржавао.

Новинарима је забрањен приступ испред Скупштине Црне Горе, као и делу Улице Слободе, где се налази Врховно државно тужилаштво (ВДТ) где је постављен кордон полиције.

Чланови НВО Алтернатива окупили су се испред зграде Делегације ЕУ у Црној Гори.

 Они су истакли да траже поштовање основних људских права.

„Ово што је црногорски режим данас урадио је доказ да је ово што тренутно имамо у Црној Гори класична диктатура. Сад је време да се покаже право лице бораца за грађанске слободе и људска права у Црној Гори“, казали су из Алтернативе.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала