Антонов: ИД планира да се шири у централну Азију

© REUTERS / Sergei KarpukhinЗаменик руског министра одбране Анатолиј Антонов
Заменик руског министра одбране Анатолиј Антонов - Sputnik Србија
Пратите нас
Исламска држава планира да рашири своју активност на Европу, Русију, централну и јужну Азију, а за продор у земље Заједнице независних држава (ЗНД) и на север Кине могу бити искоришћена упоришта у Авганистану, изјавио је заменик министра одбране Анатолиј Антонов.

Он је рекао да је у последње време у Авганистану знатно порасла активност терористичких група у оквиру ИД, као и да се може очекивати експанзија у централноазијске земље ЗНД, али и у правцу региона Синкјанг, који се налази на северозападу Кине.

Талибани у Кундузу - Sputnik Србија
Исламска држава прети и Авганистану

Говорећи о војној операцији у Сирији, Антонов је подвукао да су мета ваздушних напада искључиво објекти инфраструктуре ИД.

„Ни по каквим другим цивилним или војним објектима, како то наводе поједини западни медији, не врше се напади“, нагласио је Антонов и додао да се сви резултати бомбардовања објављују у реалном времену.

Говорећи о Азијско-тихоокеанском региону, Антонов је упозорио да поједине земље покушавају да промене однос снага.

„Озбиљну забринутост изазивају покушаји појединих земаља да измене војно-политичку равнотежу у Азијско-тихоокеанском региону. То се огледа у константном допремању у регион новог наоружања и постепено увеличавање војне активности у оквиру постојећих блокова“, истакао је заменик министра одбране.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала