Лондон одбија да сарађује са Русијом о Сирији

© Flickr / whyohwhyohwhyohВестминстерска палата у Лондону, поред Темзе, седиште је Парламента Уједињеног Краљевства Велике Британије
Вестминстерска палата у Лондону, поред Темзе, седиште је  Парламента Уједињеног Краљевства Велике Британије - Sputnik Србија
Пратите нас
Велика Британија је одбила да сарађује са Русијом у одређивању циљева које треба напасти ради уништавања ИД у Сирији, саопштио је амбасадор Русије у Лондону Александар Јаковенко.
Блиски исток - Sputnik Србија
Француска и Британија уништиле Блиски исток

„Активно радимо са Британцима на сиријском питању. Моји контакти у Форин офису указују да за сада ова сарадња није нарочито успешна. На последњим састанцима, који су били прошле недеље, разговарао сам са руководством Форин офиса о два питања: прво је о томе да Британци активно сарађују са нама у плану указивања циљева које треба напасти ради уништавања ИД. Нажалост, добио сам негативан одговор. Британци су рекли да у том проблему они неће сарађивати са нама“, изјавио је амбасадор Русије у Лондону.

„Британија се мало ограничава у политичком плану тиме што не сарађују са Русијом по овом питању (борби са ИД). Мој задатак као амбасадора је да преломим ову тенденцију и више разумевања налазим међу члановима парламента са којима активно сарађујемо“, рекао је амбасадор телевизији „Русија 24“.

По његовим речима, „британски политички пејзаж за сада није посебно повољан за конструктивну сарадњу“.

„Рачунамо да ћемо привући Британце на сарадњу и дијалог са свим странама, без изузетка, које могу дати неки допринос приступу које развијамо на Блиском истоку, што је веома важно“, навео је руски дипломата.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала