Ружић се извинио Вучићу и Дачићу

© Фото : youtube/Lični stavБранко Ружић
Бранко Ружић - Sputnik Србија
Пратите нас
Потпредседник СПС-а Бранко Ружић извинио се гласачима СНС-а и СПС-а, као и двојици лидера, Александру Вучићу и Ивици Дачићу, како је навео, због погрешног утиска који је јавност стекла када је на свој фејсбук профил објавио фотографију са Игором Микићем, који је прошле године вређао премијера.

Бранко Ружић је на својој фејсбук страници навео да његов мотив ни на који начин није био утемељен у жељи да оспори, опонира или девалвира рад реформске Владе, чији је како каже, драгоцен и вредан део странка у којој је он потпредседник.

Mинистар спољних послова Ивица Дачић - Sputnik Србија
Дачић љут: Ружић се сликао са Микићем

Указао је да се они који се сећају афере „дрон“ на фудбалској утакмици Србија—Албанија, вероватно сећају и дезинформација о његовој наводној умешаности у инструисање Микића да вербално нападне председника Владе.

„Имајући то у виду, тај приватни статус је пре свега био у функцији демантија једне такве инсинуације и није био уперен против било кога, нити је имао политички или политикантски префикс, већ искључиво моју личну жељу да укажем да сам тог дана по први пут у животу упознао човека за кога се годину дана тврдило да је под мојом директном инструкцијом учествовао у том инциденту, који сам и тада у више наврата осудио“, навео је Ружић.

Потпредседник СПС-а је додао да је припадност клупским бојама ствар личног избора и сензибилитета, те да „туђи избор поштује, а да у свој не дâ“.

„Због Србије и њене јавности, као човек који се на озбиљан начин бави политиком, осећам потребу да изразим жаљење и извињење — због погрешног утиска који се тим поводом стекао у јавности — гласачима СНС-а и СПС-а, као и двојици лидера Александру Вучићу и Ивици Дачићу, чији је однос стуб владајуће коалиције и гарант модерне, здраве, социјално праведне, економски развијене, некорумпиране, декриминализоване, европске Србије“, навео је потпредседник СПС-а.

Додао је да је својим активним учешћем у реализацији прокламованих циљева — и претходне, као и ове СНС-СПС Владе, било као министар, било посланик, али и као потпредседник странке — сасвим јасно демонстрирао приврженост циљевима за које се залаже Влада Србије и њен премијер.

Ружић је истакао да у руководству СПС-а постоји монолитност у погледу стратешке политичке оријентације и указао на свој потпуни допринос да та монолитност никада и ни по коју цену не буде нарушена.

„Сви који познају моје политичке манире, карактер и енергију, знају да сам последњи који би било шта разграђујуће учинио тврђави коју сам зидао годинама“, додао је Ружић.

Изразио је наду да ће српска јавност овом његовом „скромном и добронамерном изјавом ставити тачку на ову тему“.

„Надам се да ћемо се сви заједно окренути изазовима који стоје пред државом Србијом у процесу модернизације, као и политичког, економског и међународног јачања наше земље, а све за добробит грађанки и грађана“, додао је Ружић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала