Вучић: Немам времена за кукњаву и жалопојке из Приштине

© Tanjug / MARKO DJOKOVICПредседник Владе Републике Србије Александар Вучић
Председник Владе Републике Србије Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Србије Александар Вучић рекао је данас да је важно да се дијалог Београда и Приштине настави, поновио да Србија на увреде из Приштине неће одговарати увредама и додао да му је лично жао због реаговања појединих европских званичника и држава на одлуку Унеска.

Упитан да прокоментарише реаговање неких земаља, међу којима су и Велика Британија и САД, које су разочаране одлуком Унеска да не прими Косово у ту институцију, Вучић је рекао да му је жао што су сви они толико разочарани, те да он није разочаран, бар не резултатом.

Томислав Николић - Sputnik Србија
Николић: Наше комшије се обрукале

„Разочаран сам што су они у тај цео поступак ушли не питајући и не обавештавајући Србију и очекујући потпуно другачији резултат“, рекао је Вучић.

Он је навео да неће да коментарише „кукњаву и жалопољке“ из Приштине, као ни то да се они представљају као велика жртва, будући да о заштити културне баштине нису желели да разговарају у Бриселу и да су чак претили да ће рећи да Београд лаже ако каже да је ту тему покретао у Бриселу.

„Па како сад? Још су били сигурни да ће да нас понизе и да ће Србију још једном да згазе, а пошто се то није десило, треба да изигравају жртву“, упитао је Вучић.

Он је рекао да Србија на увреде увредом неће да одговара и да је за нас важно да се дијалог настави.

Дарко Танасковић - Sputnik Србија
Танасковић: Бојим се да Приштина неће схватити поруку у Унеску

„Толико смо били разочарани целом акцијом, како је поведена, да не можемо да будемо разочарани како је завршена“, рекао је Вучић.

Он је рекао да је и то што „бројни европски званичници такође плачу“ њихова политика, јер су признали независност Косова.

„Шта да им радим, то је њихова политика, они су признали независност Косова и понашају се у складу са својом политиком. И Србија ће се понашати у складу са својом политиком и ми нећемо признати независност Косова“, рекао је Вучић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала