Словенија подиже жичану ограду

© AP Photo / Manu BraboГраница, жица, Словенија
Граница, жица, Словенија - Sputnik Србија
Пратите нас
Словенија је данас почела да подиже жичану ограду према Хрватској да би спречила неконтролисани улазак избеглица, јавио је АП.

Конвој војних камиона са жицом за ограду стигао је рано јутрос у словеначко село Велики Обрез у близни границе са Хрватском, навела је америчка новинска агенција.

Војници су почели да одмотавају жицу и постављају ограду дуж словеначке стране реке Сутле, која раздваја Словенију и Хрватску.

Висока представница ЕУ Федерика Могерини,  говори са генералним директором Међународне организације за миграције Вилијам Свингом и високим представник УН за избеглице Антониом Гутерешом - Sputnik Србија
Да ли ће мигранти разорити ЕУ, или ће се ЕУ приближити Русији?

Словеначки премијер Миро Церар изјавио је јуче да ће Словенија у наредним данима поставити „привремене техничке препреке“ на својој граници са Хрватском, како би боље управљала приливом миграната, али да неће затворити граничне прелазе.

Према његовим речима Словенија је одлучила да у наредним данима почне са изградњом привремених техничких препрека на шенгенској граници са Хрватском.

Церар је рекао да је сврха тих препрека, укључујући ограде, да усмере мигранте ка граничним прелазима.

Више од 170.000 миграната и избеглица са Блиског истока, из Азије и из Африке ушло је у Словенију од средине октобра, када је Мађарска затворила своју јужну границу са Хрватском, преусмеривши њихов прилив ка Словенији.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала