МУП не одобрава дефиле трактора

© AFP 2023 / SAKIS MITROLIDISТрактори, пољопривреда
Трактори, пољопривреда - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство унутрашњих послова Републике Србије поручило је пољопривредницима, који су најавили протестну вожњу у Београду за 26. новембар, да није могуће да толико трактора дође у главни град и позвао их да незадовољство изразе на начин који неће угрозити остале грађане.

Како се наводи у саопштењу МУП-а толики број трактора паралисао би саобраћај у Београду и угрозило права грађана на слободно кретање.
„МУП Србије зато позива организаторе протеста да се кроз дијалог договоре начини изражавања незадовољства, који неће угрозити друге грађане“, наводи се у саопштењу.

Посебна пажња ће бити посвећена агроиндустријском комплексу који ће добити 54 милијарде како би се домаћим производима заменио увоз хране. - Sputnik Србија
Кад не могу мађарске, странци ће орати српске оранице

Лига социјалдемократа Војводине најавила је да ће у четвртак 26. новембра организовати у Београду протестну вожњу војвођанских пољопривредника, који ће у колони на тракторима исказати незадовољство предложеним изменама Закона о пољопривредном земљишту и затражити његово повлачење из скупштинске процедуре.
Дефиле трактора је, како је наведено, акција апела и упозорења, без блокаде путева и заустављања саобраћаја, у складу са прописима о праву на јавно окупљање и слободу говора.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала