Обама и Камерон позивају све земље у коалицију против ДАЕШ-а

© AP Photo / Anadolu Agency via AP, PoolАмерички председник Барак Обама и британски премијер Дејвид Камерон на самиту Г-20 у Анталији, у Турској, 16. новембра, 2015.
Амерички председник Барак Обама и британски премијер Дејвид Камерон на самиту Г-20 у Анталији, у Турској, 16. новембра, 2015. - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник САД Барак Обама и премијер Велике Британије Дејвид Камерон изјавили су да је свака земља добродошла у коалицију под вођством САД за борбу против терористичке организације ДАЕШ (такозвана Исламска држава), саопштила је Бела кућа.
Председник САД Барак Обама - Sputnik Србија
Обама се нада да ће се Русија прикључити коалицији против ДАЕШ-а

„Лидери су разговарали о даљим корацима које је могуће предузети да би се ослабио или уништио ДАЕШ и поновили су да позивају све земље да се прикључе постојећој коалицији, ако се њихови политички и војни задаци у Сирији подударају са задацима коалиције“, пише у саопштењу.

Обама је поздравио одлуку Велике Британије, коју је подржао парламент те земље, да крене у ваздушне нападе на положаје ДАЕШ-а у Сирији.

„Он је захвалио британским ваздухопловним снагама што су се прикључиле нашим снагама и снагама других партнера у коалицији који наносе ударе у Сирији, као и у Ираку“, саопштено је из Беле куће.

Камерон је Обами изјавио саучешће поводом погибије људи у терористичком нападу у граду Сан Бернардино.  

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала