Вујановић: Николић увредио Ђукановића и мене

© REUTERS / Carlo AllegriПредседник Црне Горе Филип Вујановић
Председник Црне Горе Филип Вујановић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Црне Горе Филип Вујановић оценио је да се председник Србије Томислав Николић озбиљно меша у црногорску државну политику изјавом да „Црна Гора избором да буде део ЕУ и НАТО свесно поништава самосталност и пристаје да буде нечија играчка“.
Председник Николић о Црној Гори - Sputnik Србија
Николић: Са Србијом нема игре као са Црном Гором

„Мислим да јавну расправу о овоме треба преселити на персоналну раван и додатно се међусобно разјаснити — у корист добрих односа Црне Горе и Србије и наших блиских народа. Такви односи подразумевају поштовање суверенитета, равноправности и немешање у унутрашња питања. А председник Николић се изјавом о ЕУ и НАТО аспирацијама Црне Горе и оценом наших државних одлука у том поводу, озбиљно меша у нашу државну политику. Уз то, нажалост, хоћу да верујем без намере, уз упућивање личних увреда мени и председнику Владе Црне Горе“, рекао је Вујановић за подгорички портал „Аналитика“.

На питање може ли све ово утицати на односе Црне Горе и Србије, Вујановић је казао да апсолутно не може.

„Искрено се надам да ће председник Николић поштовати суверено право Црне Горе да самостално води своју државну политику и да ће престати да лично вређа оне који ту политику воде. Из моје и реакције председника Владе Црне Горе видели сте да се, као и увек, нисмо мешали у вођење државне политике Србије и наравно, такође као и увек, да нисмо никога увредили“, поручио је Вујановић.

Мило Ђукановић и Филип Вујановић - Sputnik Србија
Црна Гора бурно реаговала на Николићеву изјаву Спутњику

Премијер Црне Горе Мило Ђукановић претходно је изјавио да је изненађен изјавом председника Томислава Николића, из интервјуа Спутњику, који је рекао да је Црна Гора пример да држава не треба да буде играчка и да људи који је воде не смеју тако да је третирају.

Ђукановић, који је рекао да није прочитао цео интервју са Николићем, каже да је онда, ако је тачно да је српски председник то рекао, то неки нови тон са једне високе државне адресе из Београда према Подгорици.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала