Додик: Нико се неће играти Републиком Српском

© Sputnik / Радоје ПантовићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да се нико неће играти са Републиком Српском и да су све институције Српске ангажоване у њеној одбрани.
Члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић - Sputnik Србија
Изетбеговић: Додик самог себе руши

Додик је, поводом изјаве председника Србије Томислава Николића да је информисан да постоји план за рушење власти у Републици Српској, истакао да је Николић често у контактима са страним дипломатама, има своје изворе и захвалан му је што је из одговорности коју има нашао за сходно да то саопшти, преноси РТРС.

„То ништа није нетачно и све је логично јер ако он разговара са дипломатама, онда је разумљиво да то и пренесе“, истакао је Додик у Источном Сарајеву и нагласио да је од Николића „рационално“ што је то саопштио.

Председник Српске је истакао да је најважније да Николић није насео на изјаве председника НДП-а Драгана Чавића, који сада, у сарадњи са лидером СДА Бакиром Изетбеговићем, покушава да укине „Републику Српску на најбруталнији начин“.

Према његовим речима, „Чавић, лидер СДС-а Младен Босић и остали Изетбеговићеви полтрони сасвим добро знају за тај план“, али морају да знају да су све институције Републике Српске упрегнуте у потребу да је одбране.

Милорад Додик и Томислав Николић - Sputnik Србија
Николић: Директиве за рушење РС долазе из међународне заједнице

„Постоји пет тачака у којима је Чавић предвиђен као лидер тог процеса“, казао је он.

Додик је напоменуо да ових дана живи своје најбоље политичке дане зато што види да људи у Републици Српској желе да одбране оно што јесте Српска и сви му пружају подршку у томе.

„Људи не разумеју ту издају коју врши Савез за промене, који покушава да угрози институције, а оне се најбоље угрожавају када о председнику Републике упорно износите силне лажи“, истакао је Додик.

Према његовим речима, то није политички рад и деловање, него издаја која је видљива и она ће се показати свих ових месеци који долазе.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала