Русија треба да буде спремна за сваки сценарио

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин позвао је владу да пажљиво прати развој ситуације на тржишту сировина и на берзи и да буде спремна за све варијанте развоја руске економије, али је напоменуо да то не значи да су у овом тренутку потребне било какве драстичне промене.
Руски премијер Дмитриј Медведев - Sputnik Србија
Медведев: Русија држи ствари под контролом

„Морамо да будемо спремни за сваки могући развој ситуације“, рекао је Путин на састанку са члановима кабинета министара. 

Руски председник је скренуо пажњу на то да се мења ситуација на тржишту.

„Знам да је влада већ приступила анализи овог рада, скрећем вашу пажњу на то да су то изузетно важна питања. Морамо да будемо спремни за сваки развој ситуације на тржишту сировина, на берзи, веома пажљиво то да пратимо и да имамо сценарио развоја руске економије за сваку варијанту“, изјавио је Путин и позвао да се том раду прикључе не само председник владе, Министарство финансија и Министарство за економски развој него и сви други ресори.

Он је нагласио да „то не значи да је потребно нешто одмах драстично мењати“. 

Годишња конференција председника Русије Владимира Путина - Sputnik Србија
Путин: Економија се опоравља и почиње да расте

Према речима Путина, без обзира на колебања на спољним тржиштима, руске власти су успеле да се понашају „у највећем степену уравнотежено, професионално“.

„О томе, узгред, говори и мањи дефицит буџета, мањи него онај на који смо рачунали — то је 2,6 процената БДП-а у прошлој години“, рекао је председник и додао да је то одличан макроекономски показатељ с тачке гледишта балансирања финансија и буџета.

Он је позвао да се исто тако уравнотежено, професионално и благовремено реагује на оне проблеме који ће се појавити у светској и руској економији 2016. године. 

„Рачунаћемо на то да ће се ситуација мењати на боље, али као и увек радимо тако да будемо спремни за било који развој догађаја, понављам још једном“, рекао је руски председник.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала