Три Американца киднапована у Багдаду

© AFP 2023 / ALI AL-SAADIАмерички војници стоје у ставу мирно испред америчких и ирачких (Д) заставама током церемоније примопредаје у близини ирачког града Хавија
Амерички војници стоје у ставу мирно испред америчких и ирачких (Д) заставама током церемоније примопредаје у близини ирачког града Хавија - Sputnik Србија
Пратите нас
Три америчкa војника и преводилац су наводно киднаповани од стране милитаната у ирачкој престоници Багдад данас.

Иако нису потврдили идентитете отетих, ирачка независна новинска агенција „Акад њуз“ навела је да су америчка војна лица и преводилац међу заробљенима на југу Багдада.

Америчка амбасада у Багдаду потврдила је да је „неколико“ америчких грађана нестало. „Радимо у пуној сарадњи са ирачкима властима да пронађемо и вратимо појединце“, рекао је портпарол Амбасаде САД Скот Болз.

Наводи тек треба да се утврде, али арапски информативни канал „Арабија“ саопштава да су их потврдили „добро обавештени извори у Багдаду“.

Из америчке амбасаде у ирачкој престоници саопштили су да су упознати са наводима, али да још увек не могу да коментаришу.

„Свесни смо извештаја да су амерички грађани нестали у Ираку“, званичник Стејт департмента, који је желео да остане неименован, рекао је за Ројтерс.

„Радимо у пуној сарадњи са ирачкима властима да пронађемо и вратимо појединце.“

„Безбедност и сигурност америчких грађана у иностранству је наш највећи приоритет“, додао је Кирби у својој изјави.

Према Си-Ен-Еновом дописнику Мајклу Холмсу, који се позива се на високог званичника за безбедност, три америчка војника су нестала у ирачкој престоници пре два дана.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала