Шешељ мора у Хаг пре избора?

© AP Photo / Darko VojinovicВојислав Шешељ
Војислав Шешељ - Sputnik Србија
Пратите нас
Против лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља до краја марта би Хашки трибунал требало да донесе пресуду, што значи да ће он морати да оде у Хаг усред изборне кампање у Србији и реч судија слуша у судници. Међутим, лидер СРС остаје при томе да добровољно тамо неће ићи, што значи да ће суд тражити од наших власти да га ухапсе и испоруче.
Војислав Шешељ - Sputnik Србија
Не може се ухапсити Шешељ без налога из Хага

„Новостима“ је раније у Шевенингену потврђено да се очекује да ће пресуда бити изречена у првом кварталу ове године.

„Један од услова и обавеза под којима је Шешељ пуштен на привремену слободу је да он приступи већу чим судије то наложе. Значи, Шешељ је обавезан да се појави у суду када му веће наложи, било да је у питању изрицање пресуде или неки други разлог“, рекао је портпарол Трибунала Ненад Голчевски.

Коментаришући те наводе, лидер радикала је поновио да „сигурно неће добровољно“ ићи у Хаг, као и да га „апсолутно не интересује“ када ће судско веће Трибунала донети пресуду.

Шешељ, који је оптужен за злочине над Хрватима и Муслиманима у Хрватској, Војводини и БиХ од 1991. до 1993. године, од новембра прошле године чека пресуду Трибунала на привременој слободи у Србији.

У притвору Трибунала био је од фебруара 2003. године, када се добровољно предао.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала