„Кустендорф“ између деколонизације Африке и венчања

© Tanjug / RADE PRELICГлумица и водитељка Снезана Ивановић (31) и продуцент Стефан Сокић (27) венчали се на Кустендорфу
Глумица и водитељка Снезана Ивановић (31) и продуцент Стефан Сокић (27) венчали се на Кустендорфу - Sputnik Србија
Пратите нас
Девети међународни филмски и музички фестивал „Кустендорф“ завршава се у среду, а за награде Златно, Сребрно и Бронзано јаје такмичи се 17 филмова младих режисера из Бугарске, Кине, Хрватске, Мађарске, Ирана, Мексика, Палестине, Русије, Србије, Шпаније и са Исланда.
Емир Кустурица на отаврању фастивала Кустендорф - Sputnik Србија
Почео 9. „Кустендроф“

Ове године приметно је више српских филмова у такмичарском програму, као и жена-аутора, а најбоља остварења изабраће жири у саставу — филмска продуценткиња и ауторка документарних филмова из Етиопије Мажида Абди, српска књижевница, филозоф и теоретичар медија Дивна Вуксановић и филмски продуцент из Рима Фламињо Задра.

Селекторка фестивала Дуња Кустурица за Спутњик каже да је овогодишњи „Кустендорф“ обележила велика заинтересованост како публике тако и медија, за нови програм „Деколонизовање филма“, који обухвата три документарна филма, од којих се два баве темом деколонизације Африке.

„Чини ми се да је овај фестивал досад најпосећенији. Акценат је био и на радионицама, као пратећем делу филмских пројекција, а оно што се из године у годину примећује је да је квалитет кратких филмова све већи и озбиљнији“, каже Дуња Кустурица.

Према њеним речима, Жак Одијар, прошлогодишњи победник фестивала у Кану, привукао је највећу пажњу медија, а уручена му је и Награда за будуће филмове.

Емир Кустурица и Иван Тасовац - Sputnik Србија
Нa Кустендорфу Одијaр, Гaроне, Жaнгке...

Следеће године је десети, јубиларни „Кустендорф“, што, према речима селекторке фестивала, налаже да се осмисли нешто посебно што ће га украсити.

Девети „Кустендорф“ остаће упамћен и по једном несвакидашњем догађају — свадби на фестивалу! У Цркви Светог Саве на Мећавнику месни парох из Мокре Горе венчао је младенце из Београда — Снежану Ивановић, водитељку ТВ Коперникус и Стефана Сокића, продуцента на овој телевизији, пише портал „Искра“.

Идеја за венчање двоје младих људи на фестивалу на Мећавнику рођена је сасвим случајно, у аутобусу док су новинари путовали из Београда на „Кустендорф“. Младенци су прихватили предлог колега, а њихови родитељи и родбина вест о венчању сазнаће из медија.

Сам чин венчања обављен је пред камерама и фото-апаратима десетина новинара из целог света, а кума са младине стране била је управо Дуња Кустурица.

© Tanjug / Rade PrelicГлумица и водитељка Снежана Ивановић (31) и продуцент Стефан Сокић (27), који извештавају са фестивала за ТВ Коперникус, одлучили су да се венчају у Дрвенграду.
Глумица и водитељка Снежана Ивановић (31) и продуцент Стефан Сокић (27), који извештавају са фестивала за ТВ Коперникус, одлучили су да се венчају у Дрвенграду. - Sputnik Србија
Глумица и водитељка Снежана Ивановић (31) и продуцент Стефан Сокић (27), који извештавају са фестивала за ТВ Коперникус, одлучили су да се венчају у Дрвенграду.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала