Погоршано здравствено стање Светозара Маровића

© AFP 2023 / LOUISA GOULIAMAKI Светозар Маровић
Светозар Маровић - Sputnik Србија
Пратите нас
Здравствено стање високог функционера владајућег ДПС–а Светозара Маровића је погоршано, али не и забрињавајуће, изјавио је његов адвокат Здравко Беговић. Он каже да је његов брањеник и даље сам у једној од ћелија Истражног затвора и да нема никаквих привилегија у односу на остале притворенике.

Беговић је додао да је Маровић под надзором затворских лекара и да узима терапију због хроничних болести које му не угрожавају живот.

Светозар Маровић - Sputnik Србија
Маровић изненађен оптужбама

Маровић је сам у просторији, има кревет, телевизор и књиге. Гледа информативне емисије и два до три пута дневно иде у затворске шетње по пола сата.

Бивши председник Државне заједнице Србије и Црне Горе нема посебан третман у затвору, али, како је казао Беговић, ужива велико поштовање „запослених и оних који су у притвору по разним правним основима“.

Беговић тврди да се много ствари у Маровићевом животу променило, али оно што је за њега као дугогодишњег адвоката фасцинантно је да је његов клијент у „тако тешкој животној епизоди остао достојанствен“.

„Његово физичко стање је видно измењено за ових месец и дванаест дана. Изгубио је на килажи и јасно је да му све ово тешко пада. Проводи време читајући књиге и пишући. Новине не чита“, казао је за Беговић.

Што се Маровићевог угледа тиче, Беговић каже да он је остао на завидном нивоу.

„И чувари и притвореници обраћају му се са поштовањем, а неки од њих и са ’председниче‘. Обзиран је према свима, чита и пише непрестано, интересује се за породицу и апсолутно је убеђен да ће доказати невиност и да ће победити, без обзира што су му могућности да се брани смањене“, казао је Беговић.

Мило Ђукановић - Sputnik Србија
Ђукановић: Не плашим се Маровићеве судбине

Он је додао да му његов клијент у разговорима често помиње унуке, децу и супругу, помно слушајући сваку информацију о њима, које га одржавају у добром расположењу.

„Прати друштвено политичка збивања и интересује се за све. Никога не оптужује и рачуна на пријатеље за које каже да су посебни. Комуникација му је ограничена, тако да није у контакту са пријатељима. Ипак, стално о њима говори са уважавањем и тврди како су они ’људи од части и поверења и знају колико је и да ли је крив за све ово што му се дешава‘, што је једна лоша епизода“, рекао је Беговић.

Према његовим речима, Маровић сматра да пријатеље не треба ни за шта молити, да су они једноставно ту када треба.

„Двадесет пет година сам адвокат и свакодневно сам у затвору. Маровић има јак дух, тврд је орах којег је тешко сломити“, казао је Беговић.

Светозар Маровић ухапшен је 17. децембра прошле године, по налогу главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића, због подстрекивања службених лица на злоупотребу положаја у три будванске афере.

У међувремену Тужилаштво је саслушало још неколико сведока и оптужило Маровића за учешће у још пет афера које су нанеле штету Општини Будви.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала