СНП ће тражити референдум о чланству у НАТО-у

© Фото : Zvanični sajt SNPНенад Поповић
Ненад Поповић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Српске народне партије Ненад Попoвић поручио је да ће се та партија, након ванредних парламентарних избора, у парламенту залагати за расписивање референдума о чланству Србије у НАТО-у.
Анти НАТО протест у Београду - Sputnik Србија
Велики протест против НАТО–а у центру Београда (видео, фото)

У писаној изјави достављеној медијима Поповић подсећа да је СНП једина у парламенту била против недавно усвојеног споразума између Србије и НАТО-а.

„Верујемо да ниједна партија неће бежати од слободног и демократског изражавања воље народа на референдуму“, навео је Поповић.

Подсећа и да је СНП била једина партија у парламенту која је, још пре годину дана, упозоравала на негативне последице ИПАП споразума са НАТО-ом, као и једина партија која је гласала против последњег споразума Србије и НАТО-а, којим се овом војном савезу дају овлашћења фактичке војне контроле Србије.

„Једино је глас СНП у Скупштини Србије остао забележен у историји као глас против тог споразума и против НАТО-а“, наводи Поповић и истиче да је сада време да се, кроз референдум, чује и глас народа, који је од НАТО-а највише претрпео и страдао.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала