Формиран руски координациони центар који прати примирје у Сирији

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаЗванични представник Министарства одбране Руске Федерације Игор Конашенков
Званични представник Министарства одбране Руске Федерације Игор Конашенков - Sputnik Србија
Пратите нас
Портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков изјавио је да је у руској авио-бази Хмејмим у Сирији формиран координациони центар за примирје који ће пратити реализацију споразума о прекиду ватре у тој земљи који ступа на снагу 27. фебруара.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија
Путин: Имамо шансу да окончамо крвопролиће у Сирији

„У складу са руско-америчким договором о примирју у Сирији, формиран је центар који ће контролисати реализацију прекида ватре“, рекао је он и додао да је центар већ почео са радом.

Према његовим речима, основни задатак центра је да прати реализацију примирја између владиних снага и опозиционих оружаних група, са изузетком ДАЕШ-а, Нусра фронта и осталих организација које је Савет безбедности УН утврдио као терористичке.

Конашенков је оценио да се представници опозиционих група у Сирији који су одлучили да поштују примирје могу у било ком тренутку обратити координационом центру како би добили помоћ у реализацији контаката са представницима сиријских власти.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала