Кандидати за председника Тачи и Рама, седница у петак

Пратите нас
Кандидати за председника Косова су Хашим Тачи и Рафет Рама из Демократске партије Косова, а седница косовске скупштине на којој ће посланици бирати између та два кандидата биће одржана у петак.

То је одлучено на данашњој седници председништва парламента, која је била прекинута пошто је посланица „Самоопредељења“ Аида Дергути активирала сузавац.

svet - Sputnik Србија
#SvetSaSputnjikom — Српским богатством у Трепчи управља КФОР (аудио)

Председник парламента Кадри Весељи најавио је после седнице да ће процес избора председника бити транспарентан. Осврћући се на поступке посланика опозиције, он је казао да оно што се десило превазилази све што је нормално и показује да опозиција не жели решење.

Весељи је рекао да је позвао опозицију да буде део демократских процеса, али је оценио да они не чују позиве и да је по среди фанатизам „који се неће лако решити“.

Посланик Српске листе Славко Симић је после инцидента напустио седницу Председништва и изјавио да Српска листа неће имати свог кандидата за председника Косова. Он није одговорио на питање да ли ће посланици Српске листе бити присутни у скупштини у петак.

Присталице косовске опозиције кампују од уторка испред косовске скупштине и владе са захтевом да власт поднесе оставку и распише ванредне изборе на Косову.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала