Коштуница не иде на изборе, желе да га облате

© AP Photo / Дарко ВојиновићВојислав Коштуница
Војислав Коштуница - Sputnik Србија
Пратите нас
Ми нити идемо на изборе, нити смо то најавили. Излазак са Трећом Србијом је измишљотина и утолико је мање истинито да би Војислав Коштуница то подржао, каже за Спутњик лидер Државотворног покрета Слободан Самарџић.

Лидер Државотворног покрета Србије Слободан Самарџић демантовао је за Спутњик писање појединих медија у Србији да се Војислав Коштуница, бивши лидер Демократске странке Србије, враћа у политику како би подржао покрет који предводи Самарџић.

Предизборна кампања - Sputnik Србија
Пешице до цензуса — „прса у прса“ за сваки глас

Медији су навели и да Државотворни покрет Србије на изборе иде у коалицији са Владаном Глишићем и Трећом Србијом.

Самарџић за Спутњик каже да је у питању апсолутна лаж.

„Ми нити идемо на изборе, нити смо то најавили. Излазак са Трећом Србијом је измишљотина и утолико је мање истинито да би Војислав Коштуница то подржао“, каже Самарџић.

Он нема одговор на питање коме је у интересу да у „изборну трку“ увуче његов покрет који не иде на изборе.

Председница Демократске странке Србије др Санда Рашковић Ивић - Sputnik Србија
ДСС: За НАТО споразум нису одговорне претходне власти

„У питању је очито смишљена конструкција у коју су нас умешали. Очигледно је то некоме било потребно, вероватно да би опет облатио господина Коштуницу и да направи неку фаму око њега. Све ово нема везе са истином“, објашњава Самарџић.

Поједини медији објавили су да ће у „уторак бити обелодањена коалицији Владана Глишића, Треће Србије и Државотворног покрета, којој би се придружио до краја кампање и Војислав Коштуница“.

Према наводима извора листа који је први објавио „информацију“, наводни циљ Коштуничиног повратка у политику је напад на коалицију његове некадашње странке — ДСС-а и Двери. Исти извори подсетили су да би се Коштуница у политику вратио тачно две године након што је дао неопозиву оставку на место лидера ДСС-а, после изборног краха странке.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала