Два Бориса ометала подношење листе СПС-а

© AP Photo / Дарко ВојиновићИвица Дачић и Борис Тадић
Ивица Дачић и Борис Тадић - Sputnik Србија
Пратите нас
Главни одбор СПС-а најавио је да ће та странка данас предати листу, оптуживши Бориса Ранковића, секретара Зелених и, како наводе, „дугогодишњег сарадника Бориса Тадића“ да је јуче опструирао предају листу СПС-а РИК-у.

Коалиција окупљена око СПС-а је, како је саопштио Главни одбор, током јучерашњег дана била спремна за предају листе са прикупљених више од 22.000 потписа, као што је било и најављено, али је Борис Ранковић, секретар Зелених, најавио РИК-у да ће тужити СПС тврдећи да је он овлашћено лице испред те странке.

Председници Зелених Србије Иван Карић, СПС-а Ивица Дачић и ЈС-а Драган Марковић Палма на конференцији за новинаре - Sputnik Србија
Дачић: Сећање на Тита — унук на листи

„Тадић је 2014. године искористио странку Зелених за повратак на политичку сцену Србије, а одлазећи од њих оставио је своје кадрове попут Ранковића, са којим је у сарадњи очито спремао овај вид опструкције“, наводи Главни одбор СПС-а.

Ранковић је, како наводи СПС, „остао у мањини када су Зелени доносили одлуку о сарадњи са СПС-ом“.

„У регистру политичких странка који се води при Министарству за државну управу недвосмислено стоји да је овлашћено лице за заступање Зелених Србије Иван Карић, председник странке, који ову странку заступа и представља у складу са Статутом. Такође, нотар који је задужен за јавну оверу коалиционог споразума је ово потврдио“, наводи ГО СПС.

Бранко Ружић - Sputnik Србија
Ружић: СПС је прошао сва политичка „агрегатна“ стања (аудио)

Очигледно је, како истиче СПС, да су „два Бориса — Ранковић и Тадић — ово намеравали да користе како би ометали подношење наше изборне листе“.

С тим у вези, СПС је донео одлуку да сакупи нове потписе са Зеленима на листи, али не у називу коалиције и ту листу ће предати у току дана, наводи се у саопштењу.

„Ако су мислили да ће нас овакав њихов потез омести или нанети штету, преварили су се јер нису постигли ништа, осим што смо још више учврстили нашу мрежу и одлучност да остваримо успех на овим изборима“, додаје та странка.

Тиме је, како се наводи, бирачко тело СПС-а само додатно револтирано и мотивисано, јер су показали да њима (Тадићу) смета што су Зелени уз СПС а не са њима.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала