Турски писац: Молим и клечим пред великим руским народом (видео)

© Sputnik / Јуриј Сорокин / Уђи у базу фотографијаСтановници Липецка носе цвеће пред споменик пилоту Олегу Пешку који је погинуо приликом обарања Су-24 у Сирији
Становници Липецка носе цвеће пред споменик пилоту Олегу Пешку који је погинуо приликом обарања Су-24 у Сирији - Sputnik Србија
Пратите нас
Познати турски песник Хусеин Хајдар објавио је видео–снимак у којем се извинио читавом великом руском народу за политику Анкаре и посебно мајци погинулог пилота Су–24.

Познати турски писац Хусеин Хајдар написао је песму у којој се извинио руском народу, руским песницима и мајци погинулог пилота за обарање руског војног авиона Су–24.

Хајдар који се родио 1956. године један је од најпознатијих турских песника. Он је аутор великог броја збирки песама које су високо оцењене од стране публике и критичара. Песник је 2012. године добио престижну награду „Јунус Нади“.

„Молим велики руски народ, спуштам се на колена пред мајком Олега Пешкова. На моје очи је изведен напад на пријатељство. Могао сам то да зауставимо, али нисам успео“, наводи се у песми коју је сам песник прочитао на снимку објављеном на Јутјубу.

Песник моли опроштај „од Мајаковског, Горког и Ивана, који је заштитио своју земљу од фашиста, од 23 милиона погинулих у рату и од мојег брата совјетског који је Турској пружио руку помоћи у ослободилачком рату“.

Хајдар је сигуран да ће доћи дан када ће пред законом одговарати они који су извршили злочин над Олегом Пешковим, пилотом обореног авиона Су–24.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала