Ево зашто је Путин „најнепредвидивији“ политичар на свету

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаПредседник Руске Федерације Владимир Путин
Председник Руске Федерације Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Два дана је прошло од изненадног саопштења председника Владимира Путина да ће Русија почети повлачење главног дела својих војних снага из Сирије. Већ је на ту тему написано доста анализа, али постоји једна битна ствар која већини њих изгледа недостаје.

Владимир Путин је у понедељак најавио да је руска ваздушна операција у Сирији у великој мери постигла своје циљеве и да ће Русија почети повлачење својих главних снага из те земље.

Владимир Путин - Sputnik Србија
Пет тумачења Путинове одлуке о повлачењу војске из Сирије

„Уз учешће руске војске… сиријска војска и патриотске сиријске снаге су биле у стању да постигну основни преокрет у борби против међународног тероризма и преузму иницијативу у готово свим областима како би створили услове за почетак мировног процеса“, рекао је Путин на радном састанку са министром иностраних послова Сергејом Лавровом и министром одбране Сергејом Шојгуом.

Од тада су написане обимне анализе, како у руским тако и у страним медијима, шта тај потез заправо значи.

Руски телевизијски новинар Владимир Соловјoв је подсетио на оно што су многи аналитичари пропустили, а то је обећање Путина на самом почетку руске ваздушне кампање.

У интервјуу са Соловјoвим од 10. октобра, Путин је на питање колико ће операција трајати, понудио одговор који ће неке данас шокирати.

Су-34 намењен је за нападе, авионским наоружањем, копнених циљева у свим временским условима, дању и ноћу. - Sputnik Србија
Русија у Сирији: дођох, средих, одржах реч!

Успех сиријске војне офанзиве, рекао је тада Путин, „пре свега зависи од саме сиријске војске и сиријске власти. Не можемо се посветити више него што је разумно. Рекао сам од почетка да ће активна фаза наших операција на сиријском тлу бити ограничена. Враћајући се на раније питање, наш задатак је да се стабилизује легитимна влада и успоставе услови који ће омогућити да се тражи политички компромис“, рекао је Путин.

Посредовањем Москва—Вашингтон установљено је примирје, сиријска влада је стабилизована, ДАЕШ и терористи из Нусра фронта су бекству, па постаје одмах јасно шта је председник мислио кад је рекао да су циљеви Русије „углавном испуњени“.

Другим речима, Соловјoв је приметио, „није случајно да Путина зову најнепредвидивијим политичарем на свету, јер он стално ради оно што каже да ће урадити“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала