Пресуда Ивановићу у последњем моменту

© Фото : www.mc.rsОливер Ивановић
Оливер Ивановић - Sputnik Србија
Пратите нас
Одбрана Оливера Ивановића, кога је суд Еулекса осудио на казну од девет година затвора, уложиће жалбу на пресуду, пошто је два и по месеца чекала на писани отправак пресуде. У писању жалбе учествоваће и страни адвокати.

Ивановићев адвокат Небојша Влајић каже да је пресуда обимна и биће потребно неколико дана да се пресуда проучи.

„Оно што на први поглед може да се види, јесте да пресуда има исте нелогичности које је имало и њено усмено образложење. Суд је констатовао да господин Ивановић, осим што је био на том месту, није учинио ништа друго“, каже Влајић.

Пресудом није утврђено да је Оливер Ивановић био командант јединице којој се на терет ставља дело ратног злочина, издавао наређења или да је некога подстрекивао на извршење кривичног дела, додаје Влајић.

Оливер Ивановић: Нисам крив (видео)

У Србији и иностранству међу адвокатима влада велико интересовање за случај Оливера Ивановића и од њих Влајић очекује помоћ у писању жалбе на пресуду, која је у руке Ивановића и његових адвоката стигла у последњем моменту. Суд је имао рок од 75 дана да достави писани отправак пресуде, а браниоци имају рок од 15 дана за подношење жалбе.

Суд Еулекса има формално образложење да је случај Оливера Ивановића обиман, сложен и компликован, и зато је писану пресуду доставио у последњем моменту, каже Влајић.

„Сматрам да, ако је нама 15 дана довољно за писање жалбе, и суд је то морао да уради мало брже. Али, суд се придржавао рока, са те стране им не можемо ништа приговорити, али људски можемо“, додаје Влајић.

Оливер Ивановић за Спутњик: Привикавам се на свој дом

Влајић каже да је свог брањеника последњи пут видео пре три дана. Ивановић се осећа добро и свестан је ситуације у којој се налази.

„Свестан је и улоге у процесу, да је жртва која се мора осудити да би се остварили неки други циљеви“, закључује Влајић.

Еулекс је ухапсио Ивановића 27. јануара 2014, а судски процес током којег је саслушан 81 сведок трајао је више од годину дана.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала