Западни лидери: Неопходна подршка Либији у борби против ДАЕШ-а

Пратите нас
Лидери САД, Велике Британије, Немачке, Француске и Италије током састанка у Хановеру саопштили су да је неопходно подржати Либију у борби против терористичке организације ДАЕШ, саопштила је Бела кућа.

„Они су се сложили да је неопходно под хитно одлучно подржати сиријски народ, раст економије, повећање капацитета снага безбедности. То ће помоћи у супротстављању криминалним мрежама кријумчара, као и опасности од ДАЕШ-а“, наведено је у саопштењу. 

Бела кућа је такође навела да су се лидери пет земаља договорили да ову помоћ треба организовати на захтев либијске владе и уз подршку међународне заједнице. 

Немачка канцеларка Ангела Меркел - Sputnik Србија
Меркелова: Није било речи о војном присуству у Сирији

Лидери су оценили да има напретка у борби против терористичке организације ДАЕШ, али су изразили забринутост због све већег броја случајева нарушавања примирја у Сирији и позвали све стране у сиријском сукобу да поштују примирје у тој земљи. 

Обама, Меркелова, Оланд, Ренци и Камерон поново су истакли, како је саопштено из Беле куће, да ће санкције Русији бити укинуте уколико буде испуњен Мински споразум.

„Они су се сложили да пуна реализација Минског споразума остаје изузетно важна. Лидери су поновили да ће санкције Русији бити укинуте уколико Мински споразум буде у потпуности реализован“, наведено је у саопштењу. 

На састанку су учествовали председник САД Барак Обама, немачка канцеларка Ангела Меркел, премијер Велике Британије Дејвид Камерон, председник Француске Франсоа Оланд и премијер Италије Матео Ренци. 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала