Ердоган: Турска остављена да се сама бори против џихадиста

© AFP 2023 / Adem AltanПредседник Турске Реџеп Тајип Ердоган
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија
Пратите нас
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган оптужио је међународну коалицију која се бори против ДАЕШ-а (тзв. Исламске државе) у Сирији да је оставила његову земљу да се сама бори против џихадиста на својој територији.
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија
Ердоган одбио визе ЕУ: Идите ви својим путем

„Оставили су нас саме у нашој борби против ове организације која просипа нашу крв самоубилачким нападима и нападима на Килис“, рекао је Ердоган, мислећи на погранични турски град који је редовно на мети ракетних напада из Сирије.

„У Сирији нико од оних који кажу да се боре против Исламске државе нису претрпели губитке као ми, нити су платити високу цену као ми“, казао је Ердоган, пренела је агенција АФП.

Ердоган је поново критиковао европске земље, оптуживши их за диктатуру и окрутност, јер своје границе држе затворенима за мигранте и избеглице које беже од сукоба у Сирији.

Европске земље „немају милости, нити правде“, рекао је Ердоган, у обраћању на такмичарском фестивалу кратког филма под називом „Милост и правда“ у Истанбулу, навео је АП.

Билал Ердоган - Sputnik Србија
Ердоганова деца пливају у парама

Он је и у суботу оптужио европске земље за лицемерје због тога што траже од Турске да измени антитерористичке законе док код куће, у својој борби против тероризма, ограничавају демократију.

На скупу у Малатији, Ердоган је рекао да су они који критикују Турску, почели да ограничавају „демократију и слободе када су бомбе почеле да експлодирају на њиховој територији“.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала