Следећи председник САД мора да разговара са Путином

© AFP 2023 / Saul LOEBПредседнички избори у САД
Председнички избори у САД - Sputnik Србија
Пратите нас
Следећи амерички председник треба да седне за преговарачки сто са руским лидером Владимиром Путином, изјавио је бивши директор Пентагона Чак Хејгел говорећи на конференцији за медије коју је организовао Атлантски савет САД.
Чак Хејгел, бивши шеф Пентагона - Sputnik Србија
Бивши шеф Пентагона предлаже алтернативу против ИД, уз учешће Русије и Ирана

„Једна од првих тачака дневног реда следећег председника САД, по мом мишљењу, треба да буде састанак са Владимиром Путином, да седне са њим за преговарачки сто“, рекао је бивши министар одбране.

„Велика штета ће бити нанета нашим и светским интересима све док не почне дијалог два лидера“, сматра он. „Наставиће се индиректни рат, који у суштини видимо на Блиском истоку и у Сирији, и ја не знам докле ће нас то довести“.

Према мишљењу бившег шефа Пентагона, шефови држава треба да схвате „шта сваки од њих треба да уради и да заједно све доведу у ред“.

Хејгел је одбио да подржи било којег учесника председничке трке. Међутим, локални медији сматрају да његов став одговара изјавама Доналда Трампа, кандидата Републиканске странке на изборима председника САД.

Доналд Трамп - Sputnik Србија
Трамп поново назвао Путина „јаким лидером“

Прошле недеље Трамп је изразио уверење да је успоставио добре односе са Путином. „Мислим да имам са њим добре односе. Засад смо имали добар почетак“, истакао је Трамп. „Мислим да имам добре односе са њим, али можда грешим. Ускоро ћу сазнати“, додао је републиканац.

На питање да ли се икада састајао или разговарао са председником Русије, Трамп је одговорио: „Не желим да причам о томе“.

Раније је бизнисмен више пута наглашавао да ће у случају да постане председник САД „односи са Путином и Русијом бити одлични“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала