Вучић: Могући нереди у Бањалуци

© Tanjug / Тања ВаличАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Александар Вучић упутио је данас апел грађанима, али пре свега политичким актерима у Републици Српској да сачувају мир и клоне се било каквих сукоба, с обзиром на то да су безбедносне службе Србије дошле до података о могућим нередима у Бањалуци током најављеног протеста у суботу.

„Било би опасно да политички протести у Бањалуци прерасту у нешто друго, што могу да изазову групе на које државне структуре немају утицај“, рекао је Вучић на ванредној конференцији за медије у Влади Србије.

Александар Вучић у фабрици БАТ у Врању. - Sputnik Србија
Вучић: Комплетни идиоти руше ноћу

„Молим све представнике политичког живота у РС да са пуном одговорношћу сагледају будућност РС, да добро разумеју да би било каквим немирима и физичким обрачунима и сукобима био доведен у питање опстанак РС, али би и Србија била доведена у тешку ситуацију“, рекао је премијер.

Он је рекао да је јуче обавио разговоре са председником РС и чланом Председништва БиХ Младеном Иванићем, и са Младеном Босићем, а у складу са Дејтонским мировним споразумом и чињеницом да Србија жели пуну стабилност БИХ и у РС, те изразио забринутост Србије због информација до којих су обавештајни кругови дошли, да је могуће да дође до немира у Бањалуци.

„Замолио сам их само да у суботу све прође у миру, да не дође ни до каквих сукоба“, рекао је Вучић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала