Карамарко прозвао Додика

© AFP 2023 / STR / AFPТомислав Карамарко
Томислав Карамарко - Sputnik Србија
Пратите нас
Први потпредседник хрватске владе Томислав Карамарко изјавио је данас, реагујући на изјаве председника Републике Српске Милорада Додика, да Додиков јавни дискурс подстиче релативизацију српских злочина у БиХ и Хрватској и позвао га да не доводи у питање истину о страдању Хрвата и Бошњака у РС.
Карамарко дао подршку бискупу Комарици

„Заиста је невероватно да неко као што је Милорад Додик, особа која не признаје геноцид у Сребреници, а који се догодио практично јуче, јавно говори о начину како би Хрвати, Срби и Бошњаци требало да развијају своје односе“, рекао је Карамарко, преноси Хина.

Како је додао, „управо јавни дискурс којим се користи Милорад Додик подстиче релативизацију српских злочина у БиХ и Хрватској, а Хрватску константно покушава да доведе у везу с усташким режимом“, преноси Танјуг.

Карамарко је, како се наводи, позвао Додика да, ако жели да се посветити развоју озбиљног дијалога, не доводи у питање истину о страдању Хрвата и Бошњака у РС.

Претходно је Додик оценио непримереном изјаву Карамарка о томе како је настала РС и његова подршка поређењу Бањалуке и Блајбурга.

Карамарко је наиме дао подршку бискупу Комарици у вези са његовом изјавом да је Бањалука данашњи Блајбург због протеривања Хрвата из тог града током рата, те позвао Додика да каже колико се Хрвата вратила у РС од последњег рата, колико Бошњака.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала