Британци мењају фунту за евро пред референдум (видео)

© Ruptly . screenshotЉуди у реду за мењачницу у Лондону
Људи у реду за мењачницу у Лондону - Sputnik Србија
Пратите нас
Британци су правили редове испред мењачнице у Лондону да би заменили фунте за евро, док инвеститори очекују резултате референдума за излазак земље из Европске уније или за останак земље у Европској унији.

У Великој Британији данас се одржава референдум који би у значајној мери могао да одреди будућност не само Британије, већ и Европе.

Многи становници Лондона одлучили су да замене фунте за евро, бојећи се да ће национална валута пасти након објављивања резултата референдума у Великој Британији.

Проевроспки лоби у Британији-илустрација - Sputnik Србија
Бити ил‘ не бити: Британци бирају куда ће

„Сасвим је могуће да ће у кратком року валута пасти у случају да Британија изабере да изађе из ЕУ и вероватно је због тога велик ред људи који покушавају да размене валуту пре тог тренутка“, рекао је један од клијената мењачнице.

„Ове године курс износи 1,39 евра за једну фунту, а у последњих месец дана видео сам да је пао на 1,2 евра за једну фунту. Тако да мислим да непознат фактор гласања ствара жељу да се осигурају сопствене резерве. Мислим да нико не може да предвиди будућност, али мислим да вреди да се евро што пре купи.“

Држављани Британије на референдуму одговарају на питање:

„Да ли Уједињено Краљевство треба да остане чланица ЕУ или да напусти ЕУ?“

Бројање гласова почеће одмах након завршетка гласања у 22 сата по локалном времену. Први резултати биће објављени око 2 сата после поноћи, а званични резултати у петак ујутру у Манчестеру, где се налази централни штаб. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала