Оланд: „Брегзит“ ставио под знак питање будућност читаве планете

© AFP 2023 / GEOFFROY VAN DER HASSELT Франсоа Оланд и Бан Ки Мун
Франсоа Оланд и Бан Ки Мун - Sputnik Србија
Пратите нас
Излазак Велике Британије из ЕУ се неће одразити на чланство земље у УН, али је под знак питања ставио будућност целе планете, рекао је председник Француске Франсоа Оланд након састанка са генералним секретаром УН Бан Ки Муном у Паризу.
German Foreign Minister Frank-Walter Steinmeier addresses a news conference after talks with his Belarus counterpart in Berlin on November 18, 2015 - Sputnik Србија
Штајнмајер: Без хистерије

Франсоа Оланд је изјавио да „брегзит“ неће имати последице на чланство Велике Британије у УН. У исто време француски лидер је навео да је због гласања у Великој Британији „за читаву планету постало питање шта даље“.

Он је поновио да „дубоко жали због британског гласања“, иако поштује тај избор у складу са демократијом и поново је позвао „да се извуку поуке“ из настале ситуације.

„У контексту ЕУ треба да организујемо то одвајање, али га треба урадити како треба и у складу са правилима која су предвиђена споразумима“, рекао је Оланд.

Он је изјавио и да, без обзира на „брегзит“, Француска намерава да „одржава односе са Великом Британијом“ како у економским питањима, тако и по питању миграната и одбране

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала